Laat je vastknopen tussen de lakens. Het is mentaal gezonder dan standaard standjes.
Mensen die aan bondage, discipline, sadisme en masochisme (BDSM) doen, zijn volgens onderzoek gepubliceerd in The Journal of Sexual Medicine mentaal gezonder dan mensen die zich hier niet aan wagen.
Voor het onderzoek vulden 902 mensen die aan BDSM doen een vragenformulier in over hun mentale gezondheid. En vergeleken met ondervraagden die het houden bij ‘vanille seks’, lijken ze minder neurotisch. Daarnaast zijn ze opener en voelen ze zich veiliger in hun relatie, waardoor hun welzijnsniveau stijgt.
De onderzoekers denken dat het opkrikken van de spanning in de slaapkamer zou kunnen helpen met het afstemmen en het praten over je sexuele verlangens. Daardoor voel je je meer op je gemak wat betreft je totale identiteit.
Je hoeft je niet meteen over te geven aan heftige kinky seks om de vruchten van dit nieuwsfeit te plukken. Experimenteren in alle vormen kan leiden tot een hoger niveau van welzijn en sexuele bevrediging, legt Ava Cadell uit. Ze is de oprichtster van Loveology University, een online platform voor sexuele kennis. Cadell adviseert om te beginnen met iets beheersbaars, zoals spanking.
Zo pak je het aan: ‘Richt je wat lager op haar billen’, raadt Cadell aan. Mensen maken vaak de fout door te hoog te spanken, maar dit veroorzaakt te veel pijn omdat je daar dichter op het bot zit. Je activeert meer zenuwuiteinden als je de gevulde gedeeltes van haar bips raakt, legt ze uit.